Tűzvédelmi információk

A nyári hőség és szárasság idején gyakoribbá válnak az erdőtüzek, emberi hanyagságból adódó tüzek, melyek akár a vadászházat is veszélyeztetik. Például a Silvanus szálloda 2008-ban egy elektromos zárlat miatt kis híján leégett!

Szerencsére a szálloda vezetése felismerte a veszélyt, és megtette a szükséges tűzvédelmi óvintézkedéseket, hogy tűz esetén a lehető leghamarabb be lehessen avatkozni. Így tett a vadászház vezetősége is.

A legfontosabb, hogy mindenki a saját portáján fokozottan ügyeljen a tűz, parázs gondos eloltására. Gondolok itt kiemelten a csikk nagyon körültekintő elnyomására, hamutartóba kidobására (mindenkit lebeszélek a kedvelt, de veszélyes elpöckölöm az erődbe mozdulatól!!!).

Tűz esetén az oltási, védekezési munkákban számítunk a dolgozóinkra, így kérünk minden dolgozót, álljanak rendelkezésre. Az oltásban a jó szervezés kulcsfontosságú!

A ház tűzvédelmi rendszere a szabályoknak megfelelő:

  • van egy tűzvédelmi szabályzatunk és egy tűzriadó terv, amiben minden részletesen rögzítve van. Ennek másolata az üzemeltetési igazgatónál található.
  • mi porral oltó készülékekkel vagyunk felszerelve, melyek használata roppant egyszerű. A pöcök (a kar tövében, kis aranyszínű karika) eltávolításával élesíthető az oltó. Mindenkinek javaslom, személyesen szemrevételezzen egy poroltót, talál belőle egészész biztos a környezetében.
  • minden helyiség, (étterem, előterek, konyha, emelet, kazánház fel van szerelve poroltóval, melyek a kijelölt helyeken találhatóak.
  • vannak láncfűrészeink: ezek segítségével gyorsan ki tudjuk vágni a környező fákat (ha szükséges), meggátolva ezzel a tűz terjedését, vagy csökkenteni ennek esélyét. Ezeket a gépeket csak ebben jártas emberek használhatják!
  • menekülési útvonalak meg vannak határozva, minden szobában és az emeleten is ki van függesztve, ezt kell követni.
  • Az érintett terület kiürítését, elhagyását higgadtan, fegyelmezetten, pánikkeltés nélkül kell lebonyolítani testi épség veszélyeztetése nélkül.

A tűzriadó hely a kert biztonságos területe, kiürítés esetén az épület melletti parkoló, szabad tér.