Rózsakert Étterem

Az étterem 2018. november 24-én
nyitott meg. Magyaros ételeket, a magyar konyha jellemző fogásait modern
technológiával megalkotva, részletekre odafigyelve tesszük tányérra.
Bemutatkozásunkban szerepel, hogy
csipetnyi furfanggal készítjük ételeinket. Ez annyit jelent, hogy egy-egy
jellemző alkotó elemet esetleg újragondolva, más állagban megjelenítve tesszük
vendégeink elé. Fontosnak tartjuk a hagyományok megőrzését,
Alapanyag beszerzésben igyekszünk
helyi termelőktől vásárolni, többükkel vagyunk napi kapcsolatban, hisz
termelési kapacitásaik, idényszerűség miatt fontos a folyamatos kommunikáció. Célkitűzésünk
régiónk borainak szerepeltetése borlapunkon, jelenleg 25 tétel szerepel innen.
Rendszeresen rendezünk
borvacsorákat, tematikus ajánlatokat készítünk, hogy egyre növekvő
vendégszámunknak mindig tudjunk újat adni. Étlapunkat 3 havonta változtatjuk,
idényszerűséget kiemelten kezeljük. Fontosnak tartjuk a magyar halas ételek fogyasztását,
ponty, szürke harcsa, süllő, pisztráng szerepel kínálatunkban.
A pandémiás helyzet új dolgokra
ösztönzött minket. A bezárás ideje alatt olyan termékeket kezdtünk el
értékesíteni, melyek hagyományosan minden háztartásban fogyasztanak, de nagyipari
termékként többnyire. Készítettünk delikát termékeket üvegben, lilahagyma
lekvárt, kacsa rilette-et, libamájat zsírjában, birsalma lekvárt és szörpöket
főztünk. Talán a legnagyobb sikere hurkáinknak és a sütő kolbászoknak volt.
Ezen termékeket ősztől újra szeretnénk felvenni kínálatunkba, valamint kézi
készítésű bonbonokkal is kísérletezünk.
Zöldségek savanyításával,
fermentálásával is színesítjük ételeinket. Kovászunk hat éves, melyből saját
kenyereinket sütjük.
Hisszük, hogy a felsorolt
tevékenységeink hozzájárulnak ahhoz, hogy vendégeinknek így adhatjuk a
legtöbbet.
Szeretnénk tanulóinkat bevonni az
összes munkafázisba, a takarítástól a tálalásig. Szeretnénk jövőbeli
munkatársainkat nevelni.