Rózsakert Étterem

Az étterem 2018. november 24-én nyitott meg. Magyaros ételeket, a magyar konyha jellemző fogásait modern technológiával megalkotva, részletekre odafigyelve tesszük tányérra.

Bemutatkozásunkban szerepel, hogy csipetnyi furfanggal készítjük ételeinket. Ez annyit jelent, hogy egy-egy jellemző alkotó elemet esetleg újragondolva, más állagban megjelenítve tesszük vendégeink elé. Fontosnak tartjuk a hagyományok megőrzését,
Alapanyag beszerzésben igyekszünk helyi termelőktől vásárolni, többükkel vagyunk napi kapcsolatban, hisz termelési kapacitásaik, idényszerűség miatt fontos a folyamatos kommunikáció. Célkitűzésünk régiónk borainak szerepeltetése borlapunkon, jelenleg 25 tétel szerepel innen.
Rendszeresen rendezünk borvacsorákat, tematikus ajánlatokat készítünk, hogy egyre növekvő vendégszámunknak mindig tudjunk újat adni. Étlapunkat 3 havonta változtatjuk, idényszerűséget kiemelten kezeljük. Fontosnak tartjuk a magyar halas ételek fogyasztását, ponty, szürke harcsa, süllő, pisztráng szerepel kínálatunkban.
A pandémiás helyzet új dolgokra ösztönzött minket. A bezárás ideje alatt olyan termékeket kezdtünk el értékesíteni, melyek hagyományosan minden háztartásban fogyasztanak, de nagyipari termékként többnyire. Készítettünk delikát termékeket üvegben, lilahagyma lekvárt, kacsa rilette-et, libamájat zsírjában, birsalma lekvárt és szörpöket főztünk. Talán a legnagyobb sikere hurkáinknak és a sütő kolbászoknak volt. Ezen termékeket ősztől újra szeretnénk felvenni kínálatunkba, valamint kézi készítésű bonbonokkal is kísérletezünk.
Zöldségek savanyításával, fermentálásával is színesítjük ételeinket. Kovászunk hat éves, melyből saját kenyereinket sütjük.
Hisszük, hogy a felsorolt tevékenységeink hozzájárulnak ahhoz, hogy vendégeinknek így adhatjuk a legtöbbet.
Szeretnénk tanulóinkat bevonni az összes munkafázisba, a takarítástól a tálalásig. Szeretnénk jövőbeli munkatársainkat nevelni.